Ögonkräm – bäst i test

Många av oss är duktiga på att hitta bra hudvårdsprodukter för ansiktet, men vi glömmer ibland att fokusera på området runt ögonen. Här är huden extra känslig och den blir tunnare ju äldre vi blir.

Denna tunna och känsliga hud är ett av de första områdena som visar tecken på åldrande, samtidigt som den också utsätts för dagliga stressfaktorer som sömnbrist och miljöpåverkan. Ögonkräm är därför en viktig del av en effektiv hudvårdsrutin för att hjälpa till att minska synliga tecken på åldrande samt svullna och trötta ögon.

Oavsett om du har problem med mörka ringar, fina linjer eller svullnad, kan rätt ögonkräm ge dig den vård och skydd du behöver för att uppnå ett strålande och friskt utseende. Kom ihåg att daglig användning av rätt ögonkräm också bidrar till att minska och fördröja synliga tecken på åldrande.

1. Snail Peptide Eye Cream-Vår favorit

Annonslänk

Snail Peptide Eye Cream är vår favoritögonkräm för daglig användning. Den känns lätt på huden och ger en hel del fukt utan att kännas klibbig eller seg. Den absorberas snabbt i huden samtidigt som den ljusar upp ögonområdet. Perfekt för dig som kämpar med mörka ringar under ögonen.

Snail Peptide Eye Cream är en del av en serie koreansk hudvård, som bland annat inkluderar ansiktskräm, serum och ögonkräm, där alla är formulerade med snigelslem. Ögonkrämen innehåller filtrerat snigelslem som verkar uppstramande på huden samtidigt som det hjälper till att minska mörka ringar under ögonen. Denna ögonkräm kan användas av alla, även av dem med känslig hud.

Annonslänk

2. Clarins Total Eye Lift – Bästa premium ögonkräm

Annonslänk

Clarins Total Eye Lift är en ögonkräm med ekologisk Harungana-extrakt och Cassievax som känns lätt på huden samtidigt som den ger ögonområdet ett lyft. Clarins Total Eye Lift ögonkrämen bidrar också till att jämna ut huden så att fina linjer reduceras.

Denna ögonkräm från Clarins är enkel att applicera och känns inte klibbig. Den har en lätt konsistens som smälter snabbt in i huden. Med Clarins Total Eye Lift kommer tunga ögonlock att stramas upp och fina linjer och rynkor att jämnas ut, samtidigt som den bidrar till att sminket sitter bra hela dagen.

Annonslänk

3. Optim-Eyes Eye Contour Cream – Ögonkräm med trippel effekt

Annonslänk

Optim-Eyes Eye Contour Cream är en ögonkräm med tredubbel effekt. Den motverkar mörka ringar under ögonen, synlig svullnad och rynkor. Optim-Eyes Eye Contour Cream har en svalkande effekt som hjälper till att minska synligheten av trötta och slitna ögon.

Ögonkrämen smälter snabbt in i huden och reducerar fina linjer och rynkor runt ögonen. För bästa resultat bör du förvara denna unika ögonkräm i kylskåpet. Optim-Eyes Eye Contour Cream passar alla hudtyper.

Vad är ögonkräm?

Ögonkräm är en typ av kräm som är särskilt utformad för att vårda och behandla huden runt ögonen. Denna hud är tunnare och mer känslig än resten av ansiktet och kan därför vara mer utsatt för problem som rynkor, påsar och mörka ringar.

Fördelar med ögonkräm

  • Reducerar fina linjer och rynkor: Många ögonkrämer innehåller ingredienser som retinol eller peptider, som hjälper till att minska synligheten av fina linjer och rynkor.
  • Minimerar svullnader och påsar: Många ögonkrämer kan bidra till att minska svullnader och påsar under ögonen så att du ser mer vaken och utvilad ut.
  • Ljusnar mörka ringar: Ögonkrämer med effektiva ingredienser som vitamin C kan hjälpa till att ljusa upp mörka ringar och ge en jämnare hudton.
  • Återfuktar huden: Fuktgivande ingredienser som hyaluronsyra och glycerin kan ge intensiv fukt till den känsliga huden runt ögonen.

Hur man använder ögonkräm

  1. Rengör huden: Se till att huden runt ögonen är ren och torr innan du applicerar ögonkräm.
  2. Använd en liten mängd: Applicera en liten mängd ögonkräm på fingertopparna (en ärtstorlek är ofta tillräcklig).
  3. Klappa försiktigt: Använd ringfingret (som har det lättaste trycket) för att klappa in krämen försiktigt i huden. Undvik att gnugga eller dra i huden.
  4. Applicera morgon och kväll: För bästa resultat, använd ögonkräm både morgon och kväll som en del av din dagliga hudvårdsrutin.

Ingredienser att se efter

  • Retinol: Kan bidra till att minska fina linjer och rynkor.
  • Koffein: Hjälper till att reducera svullnader och påsar.
  • Hyaluronsyra: Ger fukt och håller huden återfuktad.
  • Vitamin C: Ljusnar mörka ringar och ger en jämn hudton.
  • Peptider: Stärker huden och förbättrar elasticiteten.

Tips för val av ögonkräm

  • Hudtyp: Välj en ögonkräm som passar din hudtyp.
  • Problemområden: Välj en kräm som adresserar dina specifika problem, vare sig det är svullnad, mörka ringar eller fina linjer.
  • Testa produkter: Om du har allergier eller känslig hud, gör en patch-test innan du använder produkten på hela området runt ögonen.

Att använda ögonkräm regelbundet kan hjälpa till att upprätthålla ett friskt och ungdomligt utseende runt ögonen.

Sista inlägg